:: Hrvatski :: Deutsch :: English ::

 

  .: Villa POPO
  .: Kontakt
  .: Photo galerie
  .: Riviera Paklenica
  .: Starigrad Paklenica
  .: NP Paklenica
  .: Starigrad Paklenica
  .: Stadt Zadar
  .: Stadt Nin
  .: Grotte Cerovac
  .: Unterkunft in der Villa
  .: Unterkunft im autocamp
  .: Die Speisepreisen
  .: NP Krka
  .: NP Kornati
  .: NP Plitvice seen
  .: NP Vrana see
  .: Rafting Zrmanja

CEROVAČKE PEĆINE (udaljene 40 km)

 

Cerovacke pecine se nalaze u Lici, 4 km od Gracaca pa su prema tome lako dostupne magistralnim cestama iz Zagreba ili Zadra, Šibenika iz Splita. Prema ocjeni speleologa i posjetitelja naših špilja to su najistraženije i po bogatstvu prirodnih ukrasa najljepše turisticke špilje u Hrvatskoj. Dvije špilje ukupne dužine oko 4000 m nalaze se u brdu Crnopac koje je završni dio masiva Velebita iznad Gracackog polja i nude mogucnost interesantnog izleta u podzemni svijet iz kojeg se covjek vraca ispunjen novim impresijama o manje poznatom svijetu i stvaralackim mogucnostima prirode. Obje špilje su za turisticki razgled uredene i osvijetljene u dužini od po 800 m.

Špilje cine brojni dugacki hodnici i velike dvorane, a pune su jezeraca, stalaktita, stalagmita, stupova i kristala cudesnih oblika i boja. Dosadašnji posjetitelji su u špiljskim prirodnim figurama asocijativno prepoznali “kamene svatove”, “Djeda Mraza”, “zdenac života”, “šareni slap”, “pagodu”, “orgulje” i druge oblike. Najveca dvorana u špiljama u kojoj se covjek osjeca kao u velebnoj katedrali dugacka je 70 m, široka 30 m, visine 10 do 20m.

Razgledavajuci špilje ne možemo se oteti dojmu kako su maštoviti graditelji raskošnih gotickih gradevina zasigurno bili inspirirani upravo špiljnim ukrasima za svoja cudesna djela.

 

(klikni na sliku za uvećani prikaz)

 


Copyright 2006 Villa Popo - All rights reserved - Designed By: Kiko