:: Hrvatski :: Deutsch :: English ::

 

  .: O Villi POPO
  .: Kontakt
  .: Galerija slika
  .: Rivijera Paklenica
  .: Starigrad Paklenica
  .: NP Paklenica
  .: Starigrad Paklenica
  .: Grad Zadar
  .: Grad Nin
  .: Cerovačke Pećine
  .: Smještaj u Villi Popo
  .: Smještaj u autocampu
  .: Prehrana
  .: NP Krka
  .: NP Kornati
  .: NP Plitvička jezera
  .: PP Vransko jezero
  .: Rafting na Zrmanji

CEROVAČKE PEĆINE (udaljene 40 km)

 

Cerovačke pećine se nalaze u Lici, 4 km od Gračaca pa su prema tome lako dostupne magistralnim cestama iz Zagreba ili Zadra, Šibenika iz Splita. Prema ocjeni speleologa i posjetitelja naših špilja to su najistraženije i po bogatstvu prirodnih ukrasa najljepše turističke špilje u Hrvatskoj. Dvije špilje ukupne dužine oko 4000 m nalaze se u brdu Crnopac koje je završni dio masiva Velebita iznad Gračačkog polja i nude mogućnost interesantnog izleta u podzemni svijet iz kojeg se čovjek vraća ispunjen novim impresijama o manje poznatom svijetu i stvaralačkim mogućnostima prirode. Obje špilje su za turistički razgled uređene i osvijetljene u dužini od po 800 m.

Špilje čine brojni dugački hodnici i velike dvorane, a pune su jezeraca, stalaktita, stalagmita, stupova i kristala čudesnih oblika i boja. Dosadašnji posjetitelji su u špiljskim prirodnim figurama asocijativno prepoznali 'kamene svatove', 'Djeda Mraza', 'zdenac života', 'šareni slap', 'pagodu', 'orgulje' i druge oblike. Najveća dvorana u špiljama u kojoj se čovjek osjeća kao u velebnoj katedrali dugačka je 70 m, široka 30 m, visine 10 do 20m.

Razgledavajući špilje ne možemo se oteti dojmu kako su maštoviti graditelji raskošnih gotičkih građevina zasigurno bili inspirirani upravo špiljnim ukrasima za svoja čudesna djela.

 

(klikni na sliku za uvećani prikaz)


 


Copyright 2006 Villa Popo - Sva prava pridržana - Designed By: Kiko